Európai Szociális Alap, felső banner
Európai Szociális Alap, alsó banner

A SZOMBATHELYI EGYHÁZMEGYEI KARITÁSZ KOMPLEX FEJLESZTÉSE EFOP-1.9.8-17-2017-00008

A kedvezményezett neve: SZOMBATHELYI EGYHÁZMEGYEI KARITÁSZ
A projekt címe: A SZOMBATHELYI EGYHÁZMEGYEI KARITÁSZ KOMPLEX FEJLESZTÉSE
A szerződött támogatás összege: 182 350 000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés):2021.04.30.
projekt azonosító száma: EFOP-1.9.8.-17-2017-00008

A projekt tartalmának bemutatása:

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász 25 éve jelentős tevékenységet fejt ki a hátrányos helyzetű emberek befogadásában, a leszakadó rétegek támogatásában, életük megsegítésében, valamint a szociális ellátás területén, amit évről évre folyamatosan fejleszt, újabb módszertanok bevezetésével a pszichiátriai- és szenvedélybetegek magas szintű ellátásának érdekében is.                              

A projekt célja, hogy a Szombathelyi Egyházmegyei Karitászra vonatkozó egyedi szervezetműködtetési eszközök bevezetése és fejlesztése valósuljon meg, amelyek elősegítik a szervezet hatékonyabb működését, az információáramlást, az új szakmai módszerek kidolgozását, eljárások bevezetését. Ez irányú fejlesztésekkel a szervezet célja, hogy komplex és minőségi szolgáltatásokat nyújtson a társadalom tagjai számára. További cél, hogy a jelenleg alkalmazott módszerek, kiemelten a Kríziskamra módszertana kidolgozásra és elterjesztésre kerüljön. A célok elérése érdekében a projekt keretében vállalt tevékenységek: korszerű menedzsment módszertanok alkalmazása; intézményesített együttműködések javítása; a fenntartói feladatellátás korszerűsítése; tudásbázis fejlesztése, a „tanuló szervezet” kialakítását támogató tevékenységek; szervezeten belüli és kívüli együttműködések javítása; az egyéni intézményi tudás kialakítása; saját jó gyakorlatok adaptációra való felkészítése, széles körben történő megismertetése, elterjesztése; kidolgozni tervezett szolgáltatási metódusok alkalmazására való felkészülés, a beválás-mérés, önértékelés eszközeinek, módszereinek kidolgozása; kidolgozni tervezett szolgáltatási metódusok szervezetre vonatkozó intézményi feltételeinek  megteremtése, az intézmény bevezetését támogató feltételek kialakítása és az alkalmazás során elérhetőségének biztosítása; a szolgáltatási metódusok alkalmazása során az eredményességet segítő szakmai támogatás biztosítása;  az alkalmazott szolgáltatási metódus minőségbiztosítása; speciális szaktudást igénylő időszaki szükségletek biztosítása; a helyi és egyéni igények és körülmények azonosítása, szükségletek feltárása, az ezekhez jobban igazodó ellátás biztosításának kialakítása; egyházi és civil szervezetekkel közös szakmai tevékenységek kialakítása, kölcsönös segítségnyújtásra épülő szolgáltatások működtetése; megelőzésre, prevencióra, észlelésre irányuló feladatellátás szolgáltatásának erősítése; a szervezetfejlesztéshez kapcsolódóan, a menedzsmentet támogató informatikai fejlesztések, a mindennapi intézményi működést javító informatikai rendszerfejlesztés, rendszerépítés, a szervezeti és szakmai dokumentumokhoz való hozzáférés javítása, a fejlesztés eredményeként is létrejövő adatvagyon hosszú távú megőrzésének biztosítása, honlap fejlesztése, a társadalom széles körének elérését támogató kommunikációs rendszerfejlesztés, a szolgáltatások rendszeres ellenőrzését támogató monitoring rendszerek fejlesztése, a fejlesztés céljának megvalósításához kapcsolódó infrastrukturális beruházás - A Szombathelyi Egyházmegyei Karitászhoz tartozó épület (Hársfa-Ház) felújítása. Ebben az épületben működik a pszichiátriai- és szenvedélybetegek nappali központja.

A projekttevékenységek eredményes és hatékony teljesítése érdekében a szervezet fejlesztésével kapcsolatos munkacsoport kerül felállításra, öt fő szakember közreműködésével. A további tevékenységek elvégése érdekében, - amelyek a szervezetfejlesztéshez kapcsolódnak - egy képzési csoport is működni fog, amely felelős lesz a célcsoporttagok szakmai támogatásáért, képzésért is, valamint a kidolgozott módszertanok részére képzési programok kidolgozása. A projektben belül egy olyan rendszer kialakítására és modellezésére törekszünk, amely a projekt befejezését követő időszakban is fenntarthatóvá és működtethetővé válik, valamint a szervezet hatékony működését segíti a jövőben is. A szakmai tevékenységek megvalósulása során a projekt célcsoport – ellátásban részesülő személyek, a szervezetben dolgozó vezetők, alkalmazottak, munkatársak – aktív részvételére építünk. A szervet fejlesztésével párhuzamosan a munkatársak részére képzéseket, az ellátásban részesülőknek közösségi programokat szervezünk. A projekt időszak alatt folyamatosan visszajelzéseket fogunk kérni a megvalósított programokkal kapcsolatosan, valamint tájékoztatást nyújtunk a nyilvánosság számára a projekt keretében elért eredményekről, kifejlesztett módszerekről szakmai konferenciák által, sajtó cikk megjelentetésével, valamint a projekt keretében kifejlesztett honlapon. A projekt keretében tervezett szervezetfejlesztési intézkedésekkel hét intézmény válik érintetté. A projekt megvalósításának helyszínei: Szombathely, Vásárosmiske, Kemeneskápolna (Vas megye), Nagylengyel (Zala megye).

PDF dokumentum  Helyzetkep
PDF dokumentum  Monitoring koncepcio
PDF dokumentum  Szervezetfejlesztes karitasz
PDF dokumentum  Jógyakorlat adaptációra való felkészítése
PDF dokumentum  Szervezetfejlesztes

Elérhetőségek

Szombathelyi Egyházmegyei Karitász

Cím: 9700 Szombathely, Hollán E. u. 14.
Telefon: +3694/318-560
Fax: +3694/318-560
E-mail: szombathelyikaritasz@gmail.com

Adószám: 18889741-2-18
Bankszámlaszám: 11747006-20209380

A SZOMBATHELYI EGYHÁZMEGYEI KARITÁSZ KOMPLEX FEJLESZTÉSE EFOP-1.9.8-17-2017-00008

galériák

minden galéria

Copyright © 2019 - Szombathelyi Egyházmegyei Karitász